Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘De toetsen hadden voor mij best iets pittiger gemogen!’

Van de bijna duizend deelnemers aan de Nursing Challenge gaat Ruth Willemsen (23) uit het Gelderse IJzendoorn er met de prijzen vandoor. We stellen je aan haar voor!
‘De toetsen hadden voor mij best iets pittiger gemogen!'

Wanneer wist je dat je verpleegkundige wilde worden?

‘In het laatste jaar van het VWO twijfelde ik: wil ik verpleegkundige worden, of toch proberen mee te loten voor geneeskunde? Om een goede keuze te kunnen maken, liep ik een dagje mee met zowel een student geneeskunde als verpleegkunde. Heel bewust koos ik daarna voor de verpleegkunde. Ik vond het contact met de patiënten het leukst. Als arts zie je je patiënten veel minder en zijn de contacten zo kort.’

Wat vind je zo leuk aan je huidige werk?

‘Als verpleegkundige bij Zideris in Rhenen, een kleinschalige organisatie voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, heb ik nauw contact met de bewoners, vijftigplussers die naast verstandelijke, ook somatische beperkingen hebben. Ik vind het langdurige contact met de bewoners erg leuk. Je moet je in de mensen verdiepen, meer observeren en bouwt echt een band met ze op. In het ziekenhuis zie je een patiënt, je kent hem net een beetje en hij is weer weg. Dat is niets voor mij.’

Wat vond je van de Challenge?

‘Ik vind het leuk om nieuwe kennis en informatie op te doen, en bij te blijven en me te ontwikkelen. Je hebt immers kennis nodig om een goede verpleegkundige te zijn. En ja, de toetsen van de Challenge hebben me daar zeker bij geholpen. Ze hadden van mij zelfs nog wel iets pittiger gemogen. Zowel pijn, palliatieve zorg als wondzorg waren goed te doen. Geriatrie was iets lastiger, de vragen vond ik soms wat onduidelijk of de antwoorden leken op elkaar, waardoor ik ging twijfelen. Maar door deze vragen heb ik wel veel geleerd, door dingen op te zoeken. Dus hij heeft zeker leerwinst opgeleverd!’

Ruth wint een geheel verzorgd weekend op de Sprookjescamping te Rheeze t.w.v. € 335,- én een jaar lang onbeperkt cursussen volgen bij E-Nursing, bureau voor online zorgcursussen.

Naast Ruth vielen ook de volgende verpleegkundigen in de prijzen:

– Marije Ottens (24) uit Groningen. Werkte als oproepkracht in het Martini Ziekenhuis in Groningen, nu in het endoscopiecentrum in het UMC Groningen. Zij wint een exclusieve Sister Act verrassing én drie cursussen naar keuze bij E-Nursing.
– Ria Wijdeven-Bongers (58) uit Langenboom, verpleegkundige en teamcoördinator bij DermaPark in Uden. Zij wint een Hotel Cadeau Card van Weekendjeweg.nl t.w.v. € 150,- en twee cursussen naar keuze bij E-Nursing, bureau voor online zorgcursussen.
– Helma Nannes uit Warmenhuizen en Karin Schrader uit Wassenaar werden 4e en 5e. Zij wonnen beiden een dvd-box van de serie House en een cursuscheque ter waarde van € 50,- bij E-Nursing.

2 REACTIES

 1. Gefeliciteerd Ruth!! wat super om je op deze manier weer tegen te komen , je hebt meegewerkt aan het neerzetten van ons decubitus protocol d.m.v. je afstudeeropdracht HBOV aan de CHE. Je inbreng was toen reeds bovengemiddeld . Heel veel plezier met je prijs collega !
  we horen /lezen vast nog wel es wat meer van je , groetjes vanuit Opella

 2. Lees alle reacties
 3. Felicitaties aan alle winnaressen Goed gedaan.
  Toch weer een promotie van het verpleegkundige zijn.
  De Nursing Challenge laat zien dat het belangrijk is om je vak bij te houden!
  Krijgen we ook de antwoorden van de verschillende toetsen te zien?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.