Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De Unie wil zorgCAO op maat invoeren

Vakbond De Unie zal inzetten op werkafspraken op maat voor elke werknemer in de zorg. Daarbij zou een arbeidsvoorwaardenwinkel de mogelijkheid moeten bieden om de relevante afspraken bij elkaar te `shoppen.'
De Unie wil zorgCAO op maat invoeren

‘We zijn al met een paar ziekenhuizen in gesprek om onze ideeën om te zetten in de praktijk’, meldt sectormanager overheid, zorg en welzijn Susan Mogony van De Unie.

Een CAO op maat
‘De werkzaamheden zijn nu zo gedifferentieerd. Je kunt het niet meer hebben over dé verpleegkundige of dé arts. Die ouderwetse manier werkt niet meer. Neem alleen al de zzp’ers. Dat aantal is de afgelopen jaren enorm gestegen’ aldus Mogony. Volgens De Unie zijn ook de werkgevers toe aan een nieuwe manier om werknemers aan zich te binden.

Shoppen
Volgens de vakbond moet de nadruk verschuiven van secundaire arbeidsvoorwaarden naar de behoefte van de werknemer om gewoon loon naar werken te krijgen en op de behoefte van de werkgevers om werk gedaan te krijgen. Het salaris kan dan worden vastgesteld op basis van het geflexibiliseerde pakket dat de werknemer bij elkaar shopt.

Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.