Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Decubituscijfers kunnen nog lager’

'Decubitus helemaal uitbannen is lastig, maar de prevalentiecijfers kunnen nog naar beneden. We verwachten dat de richtlijn zal leiden tot lagere cijfers', zegt Peter Quataert van V&VN Wondconsulenten.
'Decubituscijfers kunnen nog lager'

Binnenkort verschijnt een aangepaste richtlijn Decubitus, waarin multidisciplinaire samenwerking en ketenzorg nog meer nadruk krijgt. Peter Quataert: ‘We weten nu wat evidence-based is en daar kan het beleid op worden afgestemd. Door goede preventie kan decubitus worden voorkomen.’  

Gemotiveerde verpleegkundigen
Quataert benadrukt dat het voorkomen en bestrijden van het eenvoudige ziektebeeld teamwerk is. Daar hamert de richtlijn ook op. ‘Maar het hangt natuurlijk niet alleen af van de richtlijn. Voldoende gemotiveerd personeel en goed deskundigheidsniveau spelen ook een rol en die kunnen we met een richtlijn niet beïnvloeden.’ 

Workshop decubitus
Peter Quataert is decubitus- en wondconsulent en voorzitter van de Nederlandse werkgroep die zich bezighoudt met de richtlijn. Hij verzorgt samen met Sandra Janssen, verpleegkundig specialist wondzorg, een workshop tijdens het V&VN Lustrumcongres op 8 februari aanstaande. Centraal staat de nieuwe richtlijn Decubitus.

V&VN
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.