Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deel 12.000 extra zorgmedewerkers gevonden

Het kabinet beloofde vorig jaar dat er 12.000 extra handen aan het bed zouden komen. Maar niemand weet waar die mensen nou vandaan moeten komen. Nu worden postbodes omgeschoold voor een baan in de ouderenzorg.

Ook worden ROC-studenten opgeleid in verzorgingshuizen, waardoor ze tijdens hun opleiding veel praktijkervaring opdoen. De ouderenzorg is niet erg populair onder studenten. Het is de bedoeling dat de ROC-studenten op deze manier hun opleiding afmaken en liefde voor het vak ontwikkelen.

 

Twijfels

De Tweede Kamer twijfelde vorig jaar al aan het plan van minister Schippers van Volksgezondheid om 12.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg aan het werk te krijgen. Ook bleek al eerder dat deze 12.000 zorgmedewerkers niet alleen van het mbo gehaald konden worden. De instroom in de opleiding verzorgende laat bijvoorbeeld al een dalende lijn zien. Ook beroepsvereniging V&VN twijfelt aan de kabinetsplannen en benadrukt dat voor het verlenen van goede zorg een passende opleiding onontbeerlijk is.

 

Filmpje

EenVandaag nam een kijkje bij de postbodes en de studenten in een verzorgingshuis. Zie het Filmpje van de Week.

 

Bron: EenVandaag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.