Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Deel verzorgenden wil liefst verpleegkundige worden

Een groot deel van de verzorgenden wil graag doorleren voor verpleegkundige. Ze geven aan zich graag verder te willen ontwikkelen in het zorgvak.
Deel verzorgenden wil liefst verpleegkundige worden

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website hield. De vraag was: overweeg jij om door te leren voor verpleegkundige? Ruim 42 procent zei van wel. ‘Ik ben er zelfs al mee bezig’, antwoordde acht procent. Meer dan een kwart (26 procent) omdat ze zich ‘graag verder wil ontwikkelen.’ Acht procent wilde zo snel mogelijk verpleegkundige worden ‘want verzorgende zijn is veel te zwaar en onderbetaald.’

Te oud
Zo’n 32 procent van de verzorgenden vindt zichzelf te oud om door te leren voor verpleegkundige. Bijna een kwart wil verzorgende blijven omdat ze dit een ‘mooier beroep’ vinden. Vier procent antwoordde met nee, maar zou wel doorleren als daar geld voor beschikbaar was. In totaal stemden 758 personen.

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

2 REACTIES

 1. Ik ben afgelopen februari na 19 jaar op de vloer gewerkt te hebben als ziekenverzorgende gestart met de opleiding tot verpleegkundige. Onze afdeling is Expertise centrum geworden voor complexe zorg, beademing en high tech palliatieve zorg……wil graag meegroeien!!

 2. Lees alle reacties
 3. Zelf was ik ruim 50 jaar en al 31 jaar verzorgende in het verpleeghuis, toen ik de de opleiding verpleegkundige begon.
  Inmiddels werk ik bijna 4 jaar op de longafd. van een ziekenhuis. Tot nu toe heb ik geen dag spijt gehad. Ik ben zelf een opleiding pulmonologie aan het volgen op dit moment.
  Ik kan me voorstellen dat er verzorgenden ervoor kiezen om dit ook te blijven. De band met cliënten/bewoners is anders dan met patiënten.
  Soms wil ik dit nog wel eens missen.
  Marianne

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.