Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deelnemer medicijntest nu kanker

LONDON - Bijna vijf maanden na een rampzalig verlopen test van een nieuw medicijn op zes Britse proefpersonen heeft een van hen te horen gekregen dat hij lymfklierkanker heeft, zo meldden Britse media.

De ziekte is in het beginstadium, blijkt uit onderzoek van de immunoloog Richard Powell. Of de ziekte direct verband houdt met de medicijntest is niet vastgesteld.

Zwelling
De 35-jarige David Oakley, die tot dusver bekend was als patiënt A, kreeg medio maart direct na toediening van het nieuwe geneesmiddel te maken met een enorme zwelling van zijn hoofd. Hij moest net als de andere vijf met spoed worden opgenomen wegens ademhalingsproblemen en problemen met de bloedsomloop.

Genezing
Toen hij eenmaal uit het ziekenhuis werd ontslagen, voorspelden de artsen Oakley dat hij volledig zou genezen. Nu denkt onderzoeker Powell dat ook de andere proefpersonen wel een vorm van kanker of een stoornis van het immuunsysteem zullen krijgen. De Duitse fabrikant van het geneesmiddel, TeGenero, heeft de slachtoffers wegens de enorme gevolgen voor hun gezondheid elk 7,2 miljoen euro uitgekeerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.