Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Defribrillator geïntroduceerd in uitvaartcentra

Tijdens een uitvaart hebben mensen te maken met heftige emoties en stress. En helaas komt het dan voor dat mensen hartproblemen krijgen. Uitvaartverzorger Monuta besloot daarom 100 vestigingen te voorzien van defibrillators.

Met de automatische externe defibrillator (AED) kan een omstander een elektrische schok geven aan een slachtoffer van een hartstilstand. De AED begeleidt de gebruiker met een stem die de volgende stap omschrijft.

Volgen
Ook heeft Monuta medewerkers opgeleid om reanimatie toe te kunnen passen. Directievoorzitter Cors Hage hoopt dat andere uitvaartondernemers dit voorbeeld zullen volgen.

Zes minuten
Elke week worden – volgens de Nederlandse Hartstichting – 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand. Slechts 10 procent overleeft zo’n voorval. Wanneer binnen zes minuten 112 wordt gebeld, gereanimeerd en de AED wordt toegepast, kan deze overlevingskans oplopen tot 50 à 70 procent.

Gezondheidsnet
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.