Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Delirium Observatie Screening (DOS) Schaal

Het delirium is een van de meest voorkomende vormen van psychopathologie bij oude patiënten en bij patiënten in de laatste fase van het leven. Kenmerkend voor het delirium zijn het snelle ontstaan en de wisseling van de symptomen. De Delirium Observatie Screening Schaal bevat 13 observaties van gedrag (verbaal en non-verbaal) die de symptomen van het delirium weergeven.

Deze observaties kunnen gedaan worden tijdens reguliere contacten met de patiënt. Om het delirium goed te herkennen is het van belang om per dienst de observatie van het gedrag vast te leggen.


Naar overzicht dossier Delier

1 REACTIE

  1. Wij gebruiken in het Erasmusmc deze DOS score lijst voordat patiënt geopereerd wordt, om uitsluitsel te geven of er kans op delier bestaat. Daarna gebruiken we alleen bij score hoge dan 3 de observatie lijst gedurende 72 uur. De Delier O meter vind ik zelf uitgebreide en betrouwbaarder dan ik mee moet werken. Een goed discussie punt om verder toe te passen in een onderzoek. martin

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.