Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dementiedebaas.nl wint internationale prijs

De website www.dementiedebaas.nl heeft een internationale prijs gewonnen voor ‘meest veelbelovende psychosociale interventie’.

Dat meldt het Trimbos-instituut. De prijs werd uitgereikt tijdens het 25ste jaarlijkse Internationale Alzheimer Conferentie in Thessaloniki, Griekenland.

Mantelzorgers overbelast
De website www.dementiedebaas.nl van het Trimbos-instituut, Stichting Geriant en Alzheimer Nederland werd eind 2008 gelanceerd en is ontwikkeld voor mantelzorgers die de dementie van hun partner of familielid de baas willen blijven. ‘Tachtig procent van de mantelzorgers van mensen met dementie is overbelast of loopt een risico op overbelasting’, stelt Trimbos. ‘En hoewel bijna alle mantelzorgers professionele hulp ontvangen, schiet die hulp voor 67% tekort.’

Hulpverlening aan mantelzorgers
De website speelt in op de behoefte aan meer informatie, advies en zorgcoördinatie én biedt een online cursus voor mantelzorgers. ‘Nog niet eerder werden in Nederland mantelzorgers op deze wijze digitaal geholpen’, aldus Trimbos. ‘Maar ook wereldwijd is de site dus uniek en blijkt in een behoefte te voorzien.’ Anne Margriet Pot van het instituut: ‘Door deze internationale erkenning hoop ik dat de internethulpverlening aan mantelzorgers van mensen met dementie zich snel zal verbreiden, ook in het buitenland.’

ICTzorg
Door: redactie Nursing

Wil je nog meer achtergrondinformatie over je vak? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.