Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Derde enquête naar ervaring wijkverpleging

Om alle ervaringen en signalen van wijkverpleegkundigen goed te registreren houdt beroepsvereniging V&VN voor de derde keer een enquête onder wijkverpleegkundigen.
Derde enquête naar ervaring wijkverpleging

De vragenlijst – ontwikkeld in samenspraak met wijkverpleegkundigen – kan tot 26 oktober worden ingevuld. Met de enquête hoopt de beroepsvereniging te achterhalen hoe wijkverpleegkundigen hun nieuwe rol ervaren en wat zij merken van de transitie in de zorg.

Indicatiestelling

In het eerste kwartaal van dit jaar hield de beroepsvereniging ook al een enquête onder wijkverpleegkundigen.  Toen bleek dat veel wijkverpleegkundigen een toegenomen werkdruk ervaren door de indicatiestelling. Wel waren ze enthousiast over het indiceren. Bijna 80 procent van de wijkverpleegkundigen geeft aan dat de indicatiestelling sinds 1 januari meer een cyclisch proces is met waar nodig meerdere contactmomenten om de zorg te beoordelen.

Andere resultaten uit het onderzoek

85 procent van de wijkverpleegkundigen heeft aanvullende scholing gevolgd om te indiceren, zo blijkt uit de enquête. Lees meer resultaten >>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.