Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dialysepatiënten lopen meer risico op MRSA

Hemodialysepatiënten zijn vijftien keer zo vaak drager van de antibioticaresistente bacterie MRSA als de gemiddelde bevolking.
Dialysepatiënten lopen meer risico op MRSA

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek. In de VS is Staphylococcus aureus de op een na belangrijkste ziekteverwekker als het gaat om infecties die binnen tijdens een behandeling in de gezondheidszorg worden opgelopen. En in de helft van die gevallen is de boosdoener MRSA.

Verhoogd risico op MRSA
Onderzoekers van Rhode Island Hospital vroegen zich af welke patiënten een verhoogd risico op een MRSA-infectie lopen, doordat zij vaker dan gemiddeld MRSA bij zich dragen. In verschillende ziekenhuizen namen zij neusmonsters af van ruim 2000 patiënten. Bij 444 bleek uit een kweek hiervan, dat zij drager waren van MRSA. Behalve onder HIV-geïnfecteerden en ouderen die langdurige zorg nodig hadden was het aantal patiënten dat deze resistente variant bij zich droeg vooral onder hemodialysepatiënten erg hoog: 14 tot 15 procent.

NierNieuws.nl
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.