Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dialysepatiënten plannen eigen behandeling

Dialysepatiënten kunnen voortaan bij Meander Medisch Centrum hun eigen dialysemoment plannen. Met een online agenda hebben patiënten de mogelijkheid hun behandeling aan te passen aan hun eigen planning in plaats van andersom.

Dialysepatiënten beheren hun eigen online dialyseagenda via www.dialyseagenda.nl. Daarin kunnen ze naar eigen wens dagen en tijden voor hun dialyses invullen. Omdat dialyseren met een bepaalde regelmaat van levensbelang is voor deze patiënten, is in overleg met de arts de minimale en maximale tijdsduur tussen de dialyses afgesproken. Dit is ingevoerd in het systeem, zodat de gezondheid van de patiënt bewaakt blijft.

 

Dialyseverpleegkundige

De online dialyseagenda is bedacht door dialyseverpleegkundige Lia Turkesteen. ‘Als zorgprofessionals zijn we continu bezig met het zoeken naar manieren om de kwaliteit van leven en het welbevinden van dialysepatiënten te verhogen. Dit doen we niet alleen door goede medische en verpleegkundige zorg te leveren, maar ook door ons te verplaatsen in de patiënt. Na de zomer is het systeem getest met een kleine groep patiënten. De reacties waren erg enthousiast en het werkte goed.’

 

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen

Bron: Meander Medisch Centrum

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.