Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitale fotoboeken helpen bij voorlichting

Kinderen die de op de KNO-afdeling van de Isala Klinieken in Zwolle hun amandelen laten verwijderen of buisjes laten plaatsen, kunnen zich thuis voorbereiden met een digitaal fotoboek.
Digitale fotoboeken helpen bij voorlichting

De Vereniging Kind en Ziekenhuis stelt dat kinderen het beste kunnen worden voorbereid door hun eigen ouders, omdat de informatie dan het beste wordt opgenomen. In de nieuwe digitale fotoboeken wordt de werkelijke ziekenhuissituatie met alle details goed weergegeven, waardoor kinderen veel herkennen op de dag van opname.

Thuis oefenen
Omdat de leeftijd van kinderen die behandeld worden op de KNO-afdeling soms varieert van een tot acht jaar, kan de voorlichting nu beter op het individuele kind worden afgestemd. Ouders kunnen zo hun kind op een eigen gekozen moment voorlichting geven, afhankelijk van de behoefte die er is.

Op de opnamedag wordt via groepsvoorlichting de informatie nog eens herhaald door de verpleegkundige en is er nog gelegenheid om te oefenen met het narcosekapje.

Bekijk ook het dossier Kinderen.

NVZ Ziekenhuizen
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.