Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dikke mensen niet getolereerd

Nederlanders hebben het steeds minder op dikke mensen, en dit terwijl het aantal mensen met overgewicht in ons land toeneemt.
Dikke mensen niet getolereerd

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek van het tijdschrift gezondNU.

Mannen en vrouwen
Onderzoekbureau PanelWizard vroeg namens gezondNU aan mannen en vrouwen hoe ze over overgewicht bij het andere geslacht denken. Mannen zeggen over vrouwen met overgewicht: ‘Zo lang ze kleren aan hebben, gaat het wel’, ‘afstotelijk’ en ‘vies’. Vrouwen zeggen over hun associatie met dikke mannen: ’t zal je partner maar wezen’, ‘ze verzorgen zichzelf zo slecht’ en ‘slapjanussen zonder wilskracht’.

Zelfbeeld
Het zien van iemand die dikker is dan jezelf heeft een positief effect op het zelfbeeld, blijkt uit het onderzoek van gezondNU. De helft van alle Nederlanders zegt ‘het valt wel mee met mij’. Van de mensen die aangeven een normaal gewicht te hebben, voelt vijftien procent zich zelfs superieur ten opzichte van mensen met overgewicht.

Eten op straat
Ook zijn er geen positieve reacties op eten op straat als je te dik bent. Bijna zestig procent van de mannen zegt over vrouwen die op straat een patatje eten ‘zou je dat nu wel doen?’. Bij vrouwen ligt dit op 38 procent.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.