Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur FNI ontvangt koninklijke onderscheiding

Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut (FNI) ontving gisteren een koninklijke onderscheiding. Al jarenlang zet zij zich in om bij verpleegkundigen en verzorgenden historisch besef en beroepstrots te stimuleren.
Directeur FNI ontvangt koninklijke onderscheiding
Foto: Rob ter Brekke

Bij wijze van uitzondering kreeg ze de onderscheiding op de Dag van de Verpleging in plaats van op 30 april.

Geschiedenis van de verpleging

Nannie Wiegman (1950), verpleegkundige en historica, werd door burgemeester Van Schelven van Culemborg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester roemde de tomeloze energie waarmee Wiegman zich sinds de start van het FNI (voorheen Nationaal Museum voor Verpleging en Verzorging) in 1993 hard heeft gemaakt voor het behouden en uitdragen van het cultureel erfgoed en de geschiedenis van ruim 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Bovendien is ze een groot pleitbezorger van wetenschappelijk onderzoek naar de geschiedenis van de verpleging en verzorging.

Wijkverpleging toen & nu

Wiegman ontvingt de onderscheiding tijdens een door het FNI georganiseerd symposium over de Wijkverpleging toen & nu. Het FNI was tot eind september 2012  met een museum in Zetten gevestigd. Vanaf eind 2012 bouwt het FNI vanuit de gemeente Culemborg onder leiding van Nannie Wiegman aan een virtueel museum en is het landelijk actief met mobiele projecten en theatershows.

Nannie Wiegman schrijft iedere maand een bijdrage over historie en verpleging in Nursing. Deze zijn ook te lezen op FNI.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.