Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Directeur Maasstad Ziekenhuis stapt op

Directeur van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis Paul Smits stapt per direct op.
Directeur Maasstad Ziekenhuis stapt op

 

Hij heeft dit in overleg gedaan met de Raad van Toezicht, maakt het ziekenhuis bekend. Na de uitbraak van de Klebsiellabacterie in het ziekenhuis lag de functie van Smits onder vuur.

Excuses aangeboden
De bacterie dook in oktober vorig jaar voor het eerst op, maar eind mei dit jaar erkende Smits pas dat er een probleem was. Vorige maand bood hij nog wel openlijk zijn excuus aan, maar dat bleek nu te laat. Sinds oktober zijn 27 mensen die besmet waren met de bacterie overleden.

Salaris
Het ziekenhuis laat weten dat het herstel van het vertrouwen van de patiënten nu centraal staat en een nieuw bestuur moet daar invulling aan geven. Smits was sinds 2004 directeur. Bij zijn vertrek heeft hij recht op een, zoals bij afsluiten van zijn contract afgesproken, basisjaarsalaris van een kleine 2,5 ton.

Door: redactie Nursing

Zie ook:
Dossier Maasstad
Update ziekte en sterfgevallen Maasstad Ziekenhuis
– Oproep: Nursing zoekt verpleegkundigen die in het Maasstad Ziekenhuis werken

 

2 REACTIES

  1. 10 jaar geleden gaf hij Lucia de B aan wegens moord … ondanks de feiten kennis 10 jaar later toonde hij geen enkel respijt, sterker nog, in een intervieuw gaf hij aan een volgende keer hetzelfde te doen.
    Beste Paul Smit, het is in Nederland ook mogelijk jezelf aan te geven ….

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.