Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Directeurtje spelen’ op Dag van de Verpleging

MAARSSEN - Omdat het vandaag Dag van de verpleging is, leggen de IJsselmeerziekenhuizen (in Lelystad en Emmeloord) de verpleegkundigen op een wel heel bijzondere manier in de watten. Twee verpleegkundigen krijgen zes maanden lang vier uur per week tijd én geld om een eigen idee uit te voeren.

Wat zou jij doen als je een dag directeur mocht zijn
in het ziekenhuis? Dat was de prijsvraag die de V.A.R. van de
IJsselmeerziekenhuizen bedacht, ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging.

Prijzen
Verpleegkundige Jacob Wubs van de PAAZ-afdeling vond het de hoogste tijd voor een database waarin alle klinische lessen die in het ziekenhuis worden gegeven voor iedereen beschikbaar zijn. Hiermee won Wubs de hoofdprijs.

Tweede prijs
De Raad van Bestuur was zo enthousiast over de inzendingen, dat ze ook een tweede prijs toekende. Deze ging naar oncologisch verpleegkundige Dory van Ham, die haar verzamelde informatie over haarvervangende middelen beschikbaar wilde stellen als leenmateriaal voor oncologiepatiënten.
Als deze plannen uitgevoerd zijn wil het bestuur ook de
plannen van drie andere genomineerden uitvoeren. Voor de winnaars is in principe
€5.000,- beschikbaar.

Ontbijtjes
Ook andere werkgevers en organisaties grijpen de Dag van de Verpleging aan om personeel te verwennen. Zelf kreeg je misschien vanochtend een ontbijtje op bed van PGGM. De pensioenorganisatie liet er 1.000 aan huis bezorgen. Artieste Ellen ten Damme bezorgde één van deze ontbijtjes persoonlijk aan de verzorgers van haar gehandicapte zusje. Veel verpleegkundigen krijgen van hun werkgever een borrel of diner. Ook workshops zijn populair. De Dag van de Verpleging wordt gevierd ter ere van de geboortedag van verpleegkunde-icoon Florence Nightingale. Zij leefde van 1820 tot 1910.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.