Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Documentaire Bezieling in de zorg

In het tv-programma Bezieling in de zorg maken we kennis met vrouwelijke religieuzen die aan de basis stonden van ons zorgsysteem. In elke uitzending keert een zuster terug naar de vroegere werkvloer, in een door religieuzen gestichte zorginstelling, om een dagje mee te lopen. De eerste uitzending is nog te bekijken.
Documentaire Bezieling in de zorg

Aflevering 1: Ziekenhuiszorg – 1 september

Zuster Mel Heuver (76) van de Zusters van Liefde uit Tilburg werkte haar hele leven in de zorg, op de oncologieafdeling. Al 15 jaar is ze gepensioneerd, maar haar hart klopt nog vol vuur voor haar vak. Ze maakt zich zorgen over alle bezuinigingen in de zorg, over alle technische ontwikkelingen, en de taken die daar bij komen kijken. Kunnen de huidige verpleegkundigen nog wel ‘er zijn’ voor de patiënt? Is het hart niet uit de zorg weg bezuinigd? Om daar achter te komen loopt de zuster een dag mee met Marielle van Mersbergen, verpleegkundige op de neurologie afdeling van het Sint-Elisabethziekenhuis in Tilburg. Vindt zuster Mel Heuver de bezieling van vroeger nog terug in de huidige zorg?

Uitzending terugkijken

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.