Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Doe mee aan onderzoek levenseindebeslissingen

Verpleegkundigen worden opgeroepen deel te nemen aan een onderzoek naar palliatieve zorg, euthanasie en andere medische beslissingen rond het levenseinde.
Doe mee aan onderzoek levenseindebeslissingen

Onderzoekers uit Utrecht, Rotterdam en Groningen zijn een onderzoek gestart naar palliatieve zorg, euthanasie en andere medische beslissingen rond het levenseinde in Nederland: de KOPPEL-studie. KOPPEL staat voor Kennis en Opvattingen van Publiek en Professionals over Einde Leven beslissingen. Veel verpleegkundigen en verzorgenden hebben regelmatig met levenseindebeslissingen van patiënten te maken. Daarom worden zij uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek.

Verpleegkundigen en palliatieve zorg
Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de staatssecretaris van VWS. Doel is meer te weten te komen over de kennis, opvattingen en ervaringen van publiek en professionals, waaronder natuurlijk verpleegkundigen. Het gaat hierbij om onderwerpen als bijvoorbeeld palliatieve zorg en euthanasie. De uitkomsten van het onderzoek zullen worden meegenomen in het verdere beleid op het gebied van medische beslissingen rond het levenseinde in Nederland.

Deelname verpleegkundigen van groot belang
Vraag ook je collega’s om mee te doen! Hoe meer verpleegkundigen de vragenlijst invullen, hoe meer duidelijkheid er komt over hoe zij over deze onderwerpen denken, wat ze (willen) weten en waar mogelijk verbeterpunten liggen. De onderzoekers benadrukken dat het niet uit maakt of je veel of weinig ervaring hebt met deze onderwerpen of dat je er veel of weinig van af weet en dat deelname van zoveel mogelijk verpleegkundigen van groot belang is.

Vul de vragenlijst in via onderstaande link.
www.vragenlijst-vpk-levenseinde.nl

Door: redactie Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hoho, een verpleegkundige in opleiding is geen verzorgende hoor. Voor dat beroep is ook echt een afgeronde opleiding nodig. In de inleiding van het onderzoek wordt aangegeven dat iedere verpleegkundige mee mag doen ongeacht je ervaringen met het onderwerp of je kennis erover. Het grootste belang zit in het aantal deelnemers, dusik zou zeggen studenten verpleegkunde doe mee!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.