Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties13

Download: standaardbrief terugvordering gemiste ORT

Draai je onregelmatige diensten en vermoed je dat je recht hebt op terugvordering van gemiste ORT? Stel dan je werkgever alvast op de hoogte. Zo kom je mogelijk in aanmerking voor terugvordering van de gemiste ORT tijdens verlof, van maximaal 5 jaar terug.
Download: standaardbrief terugvordering gemiste ORT
Foto: RGBstock

Twee weken geleden bleek dat zekenhuis verpleegkundigen minstens tientallen miljoenen euro’s aan niet-betaalde onregelmatigheidstoeslag (ORT) schuldig zijn. NU’91 vindt dat iederéén die ORT ontvangt, dus niet alleen verpleegkundigen in de ziekenhuizen, maar ook in de VVT, de GGZ en de gehandicaptenzorg, ORT zou moeten terugeisen. ‘We roepen in principe iedereen op die onder de oudere cao’s heeft gewerkt.’ De vakbonden kregen tientallen aanvragen van verpleegkundigen die met behulp van de ORT terug proberen te krijgen.

Brief

Draai jij ook onregelmatige diensten en vermoed je dat je recht hebt op terugvordering van gemiste ORT? Stel dan je werkgever alvast op de hoogte. Zo kom je mogelijk in aanmerking voor terugvordering van de gemiste ORT tijdens verlof, van maximaal 5 jaar terug. Deze melding moet je doen door middel van een zogenaamde stuiting- en loonvorderingsbrief. De vakbonden hebben deze alvast voor jou opgesteld. Je vindt hem onderaan dit artikel. Kopieer de tekst en stuur deze aan jouw werkgever. Bewaar correspondentie over dit onderwerp goed. Let op: de standaardbrief is gericht op de ziekenhuizen. Je kunt ‘m aanpassen naar eigen wens. Kom je er niet uit, dan kunnen vakbonden je verder helpen.

Bron: FNV

‘Verpleegkundigen claimen massaal ORT’
Vakbond NU’91 heeft al tientallen aanvragen gehad van verpleegkundigen die met behulp van de vakbond onregelmatigheidstoeslag (ORT) terug proberen te krijgen. ‘De telefoon bij de NU’91-juristen staat roodgloeiend.’ Lees meer>>>

13 REACTIES

  1. Ik heb vernomen dat er ook een andere voorbeeldbrief in omloop is, die van Nu 91 voor de VVT. Want als je deze brief (cao ziekenhuizen) wil gebruiken, moet je ook alle artikelen aanpassen, wat best ingewikkeld is. Ik was het net even aan het uitpluizen, maar kom er niet helemaal uit. (geen lid van NU91, maar denk wel handig om te doen). Jammer dat er geen voorbeeldbrief voor VVT is.

  2. Lees alle reacties
  3. Beste allemaal, het is inderdaad wat verwarrend. De brief is een voorbeeld die je kunt gebruiken bij het opstellen van een eigen brief. Je kunt de tekst aanpassen naar eigen wens. Kom je daar niet uit, dan kunnen vakbonden je verder helpen. 

  4. U zegt dat we deze brief kunnen gebruiken. Maar dat kan toch helemaal niet er wordt een bapaalde bepaling genoemd van de cao ziekenhuizen. Ik weet niet of ik erg serieus overkom als ik met bepalingen ga smijten die niet blijken te kloppen in de cao gehandicaptenzorg ?

  5. Deze brief kan dus ook voor de sector VVT gebruikt worden? Moet het dan wel aangepast worden naar CAO VVT of is dat dan niet nodig? Naar wie stuur ik deze brief? Leidinggevende? Salarisadministratie? Directie? En wat als zij niet akkoord gaan? 

  6. Excuses, het staat inderdaad verkeerd in het bericht hierboven (ga het zo aanpassen): de uitspraak geldt voor de meeste verpleegkundigen en verzorgden, die onregelmatige diensten werken en daarvoor op regelmatige basis ORT ontvangen. Dus in de ziekenhuizen, maar ook in de VVT, gehandicaptenzorg, ggz etc. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.