Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2013

De drie finalisten voor de V&VN Zorgaward 2013 zijn bekend gemaakt.
Drie finalisten voor V&VN Zorgaward 2013

Verzorgenden van Vivent, Woonzorggroep Samen, Magentazorg, Vrijwaard en Zorggroep Groningen zijn de finalisten voor de prijs. Op 3 oktober reikt staatssecretaris Martin van Rijn van VWS de V&VN Zorgaward uit.

Finalisten

De volgende verzorgenden en hun projecten zijn finalist:

Andrina Huibertse, verzorgende bij Vivent locatie Hof van Hintham in Den Bosch met project ‘Gast op de woning’. Andrina heeft voor een jong dementerende vrouw een plek gevonden voor daginvulling op een woning voor bewoners met dementie. Daarbij krijgt haar echtgenoot ook advies hoe hij thuis met een jong dementerende kan omgaan. Dit is een van Andrina’s aanpakken om verpleeghuiszorg beter bekend te maken.

Activiteitenwaaier

Leerling verzorgenden IG Marleen Pauw en Klaaske Enthoven van Woonzorggroep Samen, Christa van der Fluit van Magentazorg en Elles Goedee van Vrijwaard met project ‘Activiteitenwaaier voor elke verzorgende inspiratiebron’. Steeds vaker wordt de activiteitenbegeleider in een zorginstelling ‘weggebezuinigd’. ‘Welzijn’ gaat steeds meer bij het takenpakket van verzorgende IG horen. Marleen, Klaaske, Christa en Elles ontwikkelden een overzich van activiteiten, een workshop, waarin deelnemers hun eigen activiteitenwaaier kunnen samenstellen met welzijnsactiviteiten voor cliënten en een website om de activiteiten te delen en suggesties voor activiteiten te ontvangen.

Verbeterplan brandveiligheid

Fré Bosma en Karin Wagenaar, EVV-ers bij Zorggroep Groningen, locatie Maartenshof met project ‘Wat te doen bij brand’. Veel bewoners weten niet precies wat ze moeten doen bij brand(alarm). Fré en Karin hebben hiervoor een verbeterplan opgesteld. Alle bewoners hebben van hen voorlichting op hun afdeling gekregen en op alle afdelingen hangt een affiche ‘Wat te doen bij brand’. Ook is de informatie opgenomen in het boek voor bewoners en krijgen nieuwe bewoners deze informatie.

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.