Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie Leidse projecten bij kopgroep Zorgpact

Hogeschool Leiden neemt met drie projecten deel aan de in totaal 28 samenwerkingsinitiatieven die door de landelijke Zorgpactbeweging als koploper zijn gekenmerkt.
Drie Leidse projecten bij kopgroep Zorgpact

Dit maakte aanjager van het Zorgpact, Doekle Terpstra, bekend. De drie Leidse projecten zijn: de ‘Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn’, ‘Netwerkzorg bij ouderen met dementie’ en het ‘Gezamenlijk leernetwerk in Zorg Innovatie Centra’. Lucienne van Laar, directeur cluster Zorg, is trots op de initiatieven waarvan nu al de eerste resultaten zichtbaar worden. De ‘Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn’ heeft gekozen voor het thema ‘Vitaal blijven heb je zelf in de hand’. Voorbeeld van een project binnen het thema ‘vitaliteit’ is het Kennisnetwerk Ouderen en Preventie waar in co-creatie een nieuwe aanpak van preventieve beweegprogramma’s voor ouderen door eerstelijns fysio- en oefentherapeuten samen met studenten, docenten en ouderen wordt ontwikkeld en geïmplementeerd.

Ondersteuning thuiswonende ouderen met dementie

In de ‘Netwerkzorg bij ouderen met dementie’ werkt de hogeschool samen met gemeenten, zorgverzekeraars en zorg- en welzijnsorganisaties toe naar een integrale aanpak van netwerkzorg bij ouderen met dementie in de regio Zuid-Holland Noord. De focus ligt daarbij op het ondersteunen van de thuiswonende ouderen met dementie in hun behoeften. Bij het ‘Gezamenlijk leernetwerk in Zorg Innovatie Centra’ staat de samenwerking aan de kwaliteit en innovatie van de zorg in alle sectoren centraal.

Over Het Zorgimpact

Het Zorgpact is een initiatief van het ministerie van OCW en VWS om overheden, onderwijsinstellingen en zorginstellingen met elkaar te verbinden met als doel de professionals van de toekomst te laten aansluiten bij de vragen uit de arbeidsmarkt.

Onlangs maakte Doekle Terpstra óók bekend dat er binnenkort twee beroepsgroepen voor verpleegkundigen komen. Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.