Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie tips voor een goede communicatie tussen medisch secretaresse en de arts/specialist

Het is niet altijd gemakkelijk om als medisch secretaresse voor jezelf op te komen bij een arts/specialist. Deze tips helpen je op weg.
Drie tips voor een goede communicatie tussen medisch secretaresse en de arts/specialist
Foto: Stock.XCHNG

1. Probeer niet aan alle gedragingen van de arts/specialist een label te hangen. Dus als hij je niet bedankt voor dat kopje thee dat je op zijn bureau zet, betekent dat niet dat hij het niet waardeert. Probeer het bij de ander te laten, en het niet op jezelf te betrekken.
2. Als je de arts/specialist feedback geeft, probeer dan ‘geweldloos’ te communiceren, zonder verwijten. Praat hierbij vooral uit je eigen gevoel. Dus niet: ‘Je negeert me’, maar: ‘Ik heb het gevoel dat je niet ziet wat ik doe’.
3. Ga eens in de zoveel tijd bij elkaar zitten om te checken of de samenwerking nog steeds prettig verloopt. Geef hierin ook feedback, als dit nodig is. Dat kan eng zijn, maar het is ook een ‘plicht’: de ander verdient het om dit te weten, zodat eventuele ruis kan worden weggehaald.

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.