Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Droombaan in de verpleging

Droombaan in de verpleging

‘Het ziekenhuis had besloten eens echt te luisteren naar onze wensen. Om patiënten beter, sneller, efficiënter naar huis te krijgen, hadden ze geïnvesteerd in de verpleegkundigen.’

Sandra blogt over haar wensen, maar wat zou jij graag willen? Voor een artikel in Nursing zijn we op zoek naar verpleegkundigen die vertellen over hun droombaan in de verpleging: wat heb je nodig, wat wens je voor de verpleging en de patiënten, hoe ziet de ideale werkomgeving er uit?

Het mogen realistische wensen zijn, maar ook creatieve dromen.

Mail je ideeën naar margot.hamel@reedbusiness.nl. Bedankt!

5 REACTIES

 1. Als hoofdverpleegkundige wens ik dat de overheid eindelijk eens beslist dat ik met mijn functie uit de bestaffing wordt getild. Dat ik meer tijd heb om mijn functiespecifieke taken te kunnen uitvoeren en is er een verpleegkundige extra voor de afdeling. Plus dat de lonen van de hoofdverpleegkundigen met 35% zouden worden aangepast om een gezonde loonspanning te kunnen krijgen.

 2. Lees alle reacties
 3. Ik wens dat we gewoon lekker allemaal onze handjes late wapperen aan dat bed en niet al die verschrikkelijke lagen tussen de directie en de afdeling. Kom op allemaal die witte jas aan en actie. En niet dat stomme gewas met van die malle doekjes, maar lekker allemaal onder de douche!

 4. Mijn droom zou zijn als er wat managers zouden moven die zich met vak bemoeien en niet weten wat er op werkvloer afspeelt.Bezuinigingen gaan ten koste van de primaire patiëntenzorg!
  Laat volwassen teams samenwerken zodat zij meer inbreng hebben rondom het zorgproces van een patiënt ! Dan staat de patiënt mooi centraal!
  Mijn droombaan zou zijn wanneer ik meer vrijheid zou kunnen krijgen om optimale zorg te kunnen leveren. Daar heb je goede randvoorwaarden voor nodig!
  Een team hebben of creëren waar je op kunt bouwen en kunt vertrouwen. Een team waar een goede optimale samenwerking is met respect voor elkaar….
  Dat is een mooie droom!

 5. mijn droom baan bestaat uit een eigen kantoor ruimte en een verpleegkundig spreek uur over de holistische visie naar de patient toe over zijn thuissituatie en zijn toekomst beeld en zijn plannen en zijn wensen .
  ergens lijkt dit haalbaar maar er zijn misschien niet veel artsen die hier tijd voor hebben maar willen dit ook niet uit handen geven?
  wel geloof ik dat er veel meer coaching kan bestaan voor mensen met hun ziekte/ handicap. nu bestaat dat uit een maatschappelijk werkster maar dat vinden mensen soms een drempel te hoog.
  verder geloof ik in ondersteunen door gesprekken te voeren en daar krijgen we op de werkvloer te weinig tijd voor .
  ook vind ik de privacy op zaal wel eens ver te zoeken.
  ook zou ik mensen willen kunnen aanreiken wat er buiten medische kundigheid ook nog te halen valt op het paramedische gebied.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.