Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duits ziekenhuis niet schuldig aan dood baby’s

Het ziekenhuis in het Duitse Mainz is niet schuldig aan de dood van drie baby’s. Dat heeft het openbaar ministerie bekend gemaakt.
Duits ziekenhuis niet schuldig aan dood baby’s

Het academisch ziekenhuis van de Duitse stad Mainz en verpleegkundigen die er werken, hebben geen schuld aan de dood van de baby’s, aldus justitie vrijdag. In de apparatuur van het ziekenhuis, zoals de slangen, zijn geen bacteriën gevonden.

Kapot infuus
Vorige week zijn drie baby’s gestorven na toediening van een met enterobacteriën vervuild infuus. Waarschijnlijk was het infuus waarmee de baby’s werden gevoed kapot, daardoor raakte de voeding besmet met bacteriën. Het OM denkt dat de infuusflessen tussen het vullen en de aankomst in het ziekenhuis beschadigd zijn geraakt.

Baby’s lagen op intensive care
Het is nog onduidelijk of de bacteriën de oorzaak zijn van de dood. De baby’s lagen al op de intensive care, omdat er problemen waren met hun gezondheid. De toestand van de baby’s die ook voeding kregen met de beschadigde sonde en het overleefden, is stabiel.

Spiegel
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.