Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duizend banen geschrapt bij MeanderGroep

De grootste klappen vallen in de verzorgingshuizen en de thuiszorg.
Duizend banen geschrapt bij MeanderGroep
Foto: ANP Xtra

De MeanderGroep zal in de komende vijf jaar circa 1000 van de 5700 banen moeten schrappen.  Dat meldt dagblad De Limburger. De grootste klappen vallen in de verzorgingshuizen en de thuiszorg. In de eerste instantie worden de zorgmedewerkers met de tijdelijke contracten getroffen: deze worden niet verlengd.

Gedwongen ontslagen

Het personeel is de afgelopen weken ingelicht. Bestuursvoorzitter Jos Meijerink liet hen weten dat, als gevolg van de bezuinigingen, de jaaromzet van 173,2 miljoen euro tot 2018  met 27,8 miljoen euro zal dalen. Hij sluit niet uit dat er ook gedwongen ontslagen nodig zullen zijn. Hierbij zal eerst gekeken worden naar ondersteunende functies.

Banenreductie

De banenreductie houdt volgens de directie direct verband met het kabinetsplan om miljarden te besparen op de langdurige zorg voor ouderen. De drempel voor een plaats in een verpleeghuis wordt hoger; verzorgingshuizen zoals we die nu kennen, zullen verdwijnen. Ouderen moeten, met hulp van familieleden of thuiszorg, langer thuis blijven wonen.

Grote zorgen

De PvdA in Kerkrade maakt zich grote zorgen over het aangekondigde banenverlies bij de zorginstelling. De partij denkt aan het instellen van een mobiliteitsplan om te voorkomen dat gekwalificeerd personeel voorgoed verloren gaat voor de regio. Ook wil de partij weten of er voldoende verzorgingstehuizen in de regio overblijven.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.