Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-learning ouderenmishandeling tijdelijk vrij toegankelijk

Verpleegkundigen, verzorgenden en artsen kunnen sinds kort een e-learningmodule volgen gericht op ouderenmishandeling. De modules zijn tijdelijk, tot 15 december, kosteloos te volgen.

De drie modules, voor ieder beroepsgroep een eigen module, zijn ontwikkeld in het kader van het VWS-actieplan ‘Ouderen in veilige handen’, door Stichting Leerstation Zorg, het lectoraat Langdurige Zorg van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Noordhoff Uitgevers in samenwerking met MOVISIE.

 

Ouderen in veilige handen

Met het Actieplan Ouderen in veilige handen richt het ministerie zich op preventie, signaleren, melden en op verbetering van de ondersteuning van slachtoffers: professionals moeten getraind en opgeleid worden in het signaleren van ouderenmishandeling, vervolgens moeten zij weten wat zij met deze signalen kunnen doen. Naar schatting worden in Nederland jaarlijks 200.000 ouderen slachtoffer van ouderenmishandeling.

 

Accreditatie
De modules zijn bedoeld voor zowel ervaren professionals als voor studenten. Ze zijn online te volgen en worden voorafgegaan door en afgesloten met een toets. Volgens de ontwikkelaars kunnen de modules een belangrijke rol spelen bij de implementatie van de meldcode in instellingen. Verpleegkundigen en verzorgenden die de module met succes afronden krijgen een certificaat met accreditatiepunten erkend voor het kwaliteitsregister V&V. Accreditatie voor de module voor medici is bij GAIA aangevraagd.

 

De modules zijn online te vinden op www.leerstationzorg.nl/ouderenmishandeling

 

Bron: Stichting Leerstation Zorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.