Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een vijfde van de zorgverleners heeft pijn

Een vijfde van alle zorgverleners heeft pijn als gevolg van het werk. In de ouderenzorg is dit percentage zelfs een op de drie. Dat blijkt uit een enquête van Motivaction, in opdracht van zorgverzekeraar Menzis en V&VN onder 3400 zorgverleners.
verpleegkundige

In vergelijking met vorig jaar zijn de werknemers iets positiever over de kwaliteit van de zorg; de werkdruk is licht gedaald en de mensen hebben een fractie meer werkplezier. 94 procent van de respondenten waardeert de eigen organisatie met een 6 of hoger. Evenals in 2010 verwachten veel medewerkers dat de kwaliteit de komende jaren zal afnemen en overweegt een deel van hen om van baan te veranderen en buiten de zorg aan de slag te gaan. 

 

Vertillen

“Het is wachten totdat deze mensen ziek thuis komen te zitten of naar een andere baan op zoek gaan”, zegt Marian Kaljouw in de Telegraaf. “Er zijn veel richtlijnen en hulpmiddelen beschikbaar om het werk te verlichten, maar deze worden onvoldoende ingezet. Hierdoor vertilt het personeel zich letterlijk. Het wordt de hoogste tijd dat werkgevers dit probleem serieus nemen en zorgen dat werknemers zonder fysiek letsel de dag doorkomen.” 

 

De resultaten van het onderzoek worden door Menzis aangeboden aan het Ministerie van VWS en alle politieke partijen. 

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.