Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenvijfde ouderen drinkt te weinig

De meeste ouderen zijn zich hier niet van bewust.
Eenvijfde ouderen drinkt te weinig

Een op de vijf ouderen drinkt te weinig. Zeventig procent van hen is zich hier helemaal niet van bewust. Dit blijkt uit recent onderzoek door de GGD in samenwerking met de Universiteit Tilburg. Bij het onderzoek werd het drinkgedrag van 218 65-plussers bestudeerd. Eenvijfde bleek niet aan de aanbevolen 1,7 liter drinken te komen.

Er zijn trucjes om ervoor te zorgen dat je cliënt tóch voldoende drinkt. Klik hier voor handige tips >>

Vooral het feit dat veel ouderen zich hier totaal niet van bewust zijn, baart de GGD zorgen. ‘ Veel ouderen en mensen in hun omgeving weten niet dat het  dorstgevoel vanaf 65 jaar afneemt. Men krijgt dus geen dorst ook al is het lichaam uitgedroogd. Heel veel mensen weten niet hoeveel ze moeten drinken en concreet hoeveel kopjes/ glazen dat per dag zijn. En als ze zich wel ervan bewust zijn, weten ze vaak niet welke mogelijke oplossingen er zijn om te ondersteunen om meer te gaan drinken. Dit leidt tot heel veel spoedopnames  in het ziekenhuis’, aldus GGD-arts Francis Konings tegen De Telegraaf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.