Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste lichting High Care Obstetrie geslaagd

Aan de opleiding Obstetrische High Care van het UMC Utrecht zijn de eerste zestien verpleegkundigen geslaagd.
Eerste lichting High Care Obstetrie geslaagd

De pas opgeleide verpleegkundigen gaan de artsen ondersteunen op de vandaag geopende afdeling Obstetrische High Care binnen het UMCU . Deze is bedoeld voor complexe zorg voor, tijdens en na de bevalling.

Opleiding

De opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn op het gebied van obstetrie en gynaecologie en werkervaring hebben op de afdeling verloskunde. Volgens Renate Zijlstra, hoofd Zorgeenheid Verloskunde van het UMCU, onderscheidt de opleiding zich van andere opleidingen doordat van de deelnemers wordt verwacht dat zij vooral zelf op zoek gaan naar de informatie over complexe ziektebeelden en medicatie op het gebied van obstetrie

High Care

De nieuwe afdeling Obstetrische High Care beschikt over zestien bedden. Daarvan staan er vier in een één persoonskamer met extra intensieve bewakingsmethoden. De vrouwen die er behandeld worden hebben ziektebeelden als intra-uteriene groeivertraging , het transfusee-transuseur syndroom, HELPP en sepsis.

Lees ook:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.