Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste milieuvriendelijke ziekenhuizen beloond

Vier ziekenhuizen ontvangen morgen als eerste ziekenhuizen in Nederland het certificaat 'Milieuthermometer Zorg'. Dit krijgen ze voor de duurzame omgang met energie, water, afval en gevaarlijke stoffen.

De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door de vereniging Milieuplatform Zorgsector (MPZ) in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur). Het bestaat uit verschillende criteria waarmee instellingen milieuwinst kunnen behalen, zoals energie- en waterbesparende maatregelen, afvalpreventie, afvalinzameling, gevaarlijke stoffen, groenbeheer, papier en textiel. Voldoet een ziekenhuis of zorginstelling aan een bepaald aantal eisen, dan kan zij een bronzen, zilveren of gouden certificaat halen.

 

Zilveren certificaten
Morgen wordt deze Milieuthermometer voor het eerst uitgereikt aan Nederlandse ziekenhuizen. Gouden certificaten zijn nog iets te hoog gegrepen, maar het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen bereikten niveau zilver. De Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen behaalden niveau brons.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.