Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Eerste Nederlandse ‘planetree-ziekenhuis’ een feit

Het Flevoziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Europa het officiële Planetree-label ontvangen voor zogenaamde 'mensgerichte zorg.'
Eerste Nederlandse 'planetree-ziekenhuis' een feit

Ook een locatie van Zorggroep Almere en twee locaties van de Rivas Zorggroep kregen het label toegekend tijdens het jaarlijkse Planetree-congres dat vorige week in de Verenigde Staten werd gehouden.

Kwaliteit van zorg
Binnen het Planetree-concept gaan focus op de patiënt, kwaliteit van zorg, een helende omgeving en een gezonde organisatie samen. ‘Dit zorgconcept geeft ruimte aan artsen en verpleegkundigen om dat te doen waar de patiënt behoefte aan heeft,’ aldus de directeur van het Flevoziekenhuis. ‘Zo is de naaste familie de hele dag welkom bij de patiënt, tenzij dat het herstel van de patiënt niet ten goede komt. Bovendien is er ruimte voor ieders levensovertuiging en is er aanvullende zorg, zoals massages en aromazorg. Het Flevoziekenhuis is een huis geworden waar de mens voorop staat, waar patiënten met zorg worden omringd en medewerkers graag werken.’

In Nederland werken inmiddels veertien zorgorganisaties met het Planetreeconcept.

Skipr
Door: redactie Nursing

Abonneren
Op de hoogte blijven? Abonneer je nu op de Nursing-nieuwsbrief

5 REACTIES

 1. Leuk,mogen de verpleegkundigen er ook even langs voor een heerlijke massage met aromatherapie? Het zou zalig als men niet alleen aan de patiënten heeft gedacht!
  Aromatherapie zorgt voor een aangename/rustgevende sfeer.Mooi!
  En je krijgt er dan van die lekkere naar lavendel geurende patiënten te verzorgen. Fantastisch! Op naar de aromatherapieverpleegkundige!

 2. Lees alle reacties
 3. @ M; als je meer van het concept weet, weet je ook dat de vraag eigenlijk overbodig is. Het concept is zo personeelvriendelijk dat verpleegkundigen bijvoorbeeld iets minder verdienen in dergelijke ziekenhuizen maar er toch zo graag willen werken dat er geen personeelstekort is. Dat zegt wel genoeg denk ik.

 4. Ik werk bij Zorggroep Almere en ik vind dat ook de medewerkers plane-tree worden behandeld.
  Wij hebben stoelmassage op de werkplek, en regelmatig cursussen rond onderwerpen die we zelf willen.
  Hoe dat in het Flevo is weet ik niet, maar bij ons dus erg goede ervaringen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.