Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste opleiding tot verpleegkundig endoscopist van start

De eerste opleiding tot verpleegkundig endoscopist start in oktober in Nieuwegein. De opleiding is ontwikkeld door V&VN Maag Darm Lever in samenwerking met de St. Antonius Academie en de Nederlandse Vereniging Maag-Darm-Leverartsen (NV-MDL).

Vanaf 2013 wordt er geleidelijk een landelijk bevolkingsonderzoek naar darmkanker ingevoerd. Verpleegkundig endoscopisten zullen hiervoor vanaf 2013 onder supervisie van een MDL-arts endoscopisch onderzoek verrichten.

 

Simulatietraining

De opleiding is bedoeld voor endoscopieverpleegkundigen met meer dan twee jaar ervaring. Naast reguliere lesdagen zijn er ook opleidingsdagen met simulatietraining. Met behulp van een simulator bekwaamt de verpleegkundige zich in het uitvoeren van het kijkonderzoek. Daarnaast zal de verpleegkundige zich in de praktijk verder moeten bijscholen. Om het diploma van Verpleegkundig Endoscopist te krijgen, zal de verpleegkundige ten minste tweehonderd kijkonderzoeken gedaan moeten hebben in de praktijk.

 

Bron: V&VN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.