Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg

Woonzorgcentrum De Rietvinck krijgt een 'Roze Loper' vanwege hun goede homovriendelijke zorg.
Eerste Roze Loper homovriendelijke ouderenzorg

De Roze Loper is een KIWA-certificaat voor homovriendelijke (ouderen)zorginstellingen, dat wordt toegekend na een tolerantiescan.

Activiteiten voor ‘roze’ ouderen
De Roze Loper is bestemd voor (ouderen)zorginstellingen met een klimaat waarin lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (HLBT’s) zich veilig en prettig voelen. Er wordt gekeken naar zaken als: zijn er activiteiten voor ‘roze’ ouderen, is het personeel specifiek getraind en wordt bij intakes gevraagd naar een geslachtsneutrale ‘partner’ of juist naar een ‘echtgeno(o)t(e).’   

Homovriendelijke zorg
De Rietvinck (onderdeel van OsiraGroep), waar veel ‘roze’ ouderen wonen, is een voorloper op het gebied van homovriendelijke zorg. Men organiseert maandelijks een Café Rosé, er is een ‘roze’ dagbesteding en medewerkers worden getraind in het verlenen van HLBT-vriendelijke zorg. Bovendien is De Rietvinck betrokken bij de ‘roze’ aanleunwoningen van het LA Rieshuis. Het woonzorgcentrum doorstond de tolerantiescan met glans, zo constateert KIWA.

OsiraGroep
Door: redactie Nursing

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.