Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste tijdschrift voor ouderen met dementie

Kijken, lezen, voelen, ruiken en prettige herinneringen ophalen. Dat kan allemaal met het kwartaalblad NOSTALGIEmedia, het eerste tijdschrift voor ouderen met dementie.

Het blad speelt in op positieve nostalgische gevoelens en richt zich op het langetermijngeheugen. Door gebruik te maken van herkenbare beelden, geluiden, geuren en materialen uit nostalgische tijden, wordt de gebruiker van het blad gestimuleerd en uitgedaagd om zijn eigen herinneringen en ervaringen te beleven.

Geur van verse taart

Er zitten zintuigprikkelende elementen in het nieuwe tijdschrift. In ieder deel zit een geluidsfragment, een geursensatie en een voel-element. Zo is een pagina met een foto van een appeltaart voorzien van een speciaal vlakje ‘wrijf hier’, zodat de lezer de geur van verse taart kan ruiken. Een pagina verder kan de oudere een grasveld bewonderen en het zachte gras ook echt strelen.

Dementie en Design

 NOSTALGIEmedia is voortgekomen uit de ontwerpwedstrijd ‘Vergeethenniet’ en werd gepresenteerd tijdens de opening van de expositie ‘Dementie en Design’. Een los nummer of een abonnement is verkrijgbaar op www.nostalgiemedia.nl

Innovatiekring Dementie

Door: redactie Nursing

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.