Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste verpleegkundig specialisten ggz

Op 8 december reikte Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS, namens minister Klink, op het ministerie van VWS, de eerste certificaten Verpleegkundig Specialist Geestelijke Gezondheidszorg uit aan Age Hunse, Suzanne Knol en Roy le Doux.
verpleegkundig_specialist_ggz

Vlnr: Luke Vandeputte, voorzitter College Specialismen Verpleegkunde, Roy le Doux, Age Hunse, Marian Kaljouw, voorzitter V&VN, Leon van Halder, directeur-generaal Curatieve Zorg VWS, Suzanne Knol, Lies Zuidema, voorzitter Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde. (foto: Henriëtte Guest)

 

Age Hunse is werkzaam bij GGZ Friesland in het algemeen ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Suzanne Knol werkt bij het Expertisecentrum Persoonlijkheidsproblematiek, circuit Langerdurende Behandeling en Zorg van Dimence in Almelo. Roy le Doux is als zelfstandig beroepsbeoefenaar verbonden aan het Sociaal Psychiatrisch Zorgbureau en Praktijk ’t Lindeke in Halsteren.

 

De verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg werd in juni 2009 door minister Klink erkend als vijfde verpleegkundig specialisme nadat eerder al vier specialismen op het gebied van de somatische zorg ingesteld waren.

 

Verpleegkundig specialist

De verpleegkundig specialist onderscheidt zich op twee punten van andere verpleegkundigen. Zij gaat zelf een behandelrelatie aan met patiënten en is bevoegd om zelfstandig voorbehouden handelingen voor te schrijven en uit te voeren. Daarnaast is zij een voortrekker in deskundigheidsbevordering en innovatie van het verpleegkundig beroep en de zorg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.