Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Eerste zzp’ers gecontracteerd binnen AWBZ

Coöperatie VGZ heeft als eerste zorgkantoor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) gecontracteerd in de AWBZ. Dat meldt Zorgvisie.nl.
Eerste zzp'ers gecontracteerd binnen AWBZ

In de regio Tilburg en regio Land van Cuijk zijn 25 zzp’ers actief bezig met het leveren van persoonlijke verzorging en verpleging.

Zorg van zzp’ers

Na jarenlange discussie zijn de eerste zzp’ers aan de slag op de markt van de AWBZ. Het zorgkantoor van VGZ heeft de primeur, in samenwerking met VWS. In verschillende gemeenten hebben cliënten voortaan de keuze om zorg te krijgen van een zelfstandige zorgverlener.

Pioniersrol
Beleidscoördinator Rob Gruntjes van VGZ startte de pilot in november en vanaf februari zijn de zzp’ers aan de slag gegaan. Op Zorgvisie.nl: ‘Andere zorgkantoren vonden het met alle andere grote stelselwijzigingen nu nog te ingewikkeld om te beginnen met de inzet van zzp’ers. Maar ik vind de extra keuzemogelijkheid voor de cliënt zo belangrijk dat wij de pioniersrol wel willen aannemen. We hopen hiermee ook de arbeidsmarkt voor de thuiszorg aantrekkelijker te maken.’ VGZ hoopt dat andere zorgkantoren haar model zullen volgen en dat de komende jaren door heel Nederland zzp’ers aan de slag kunnen. Gruntjes: ‘Het heeft heel wat moeite gekost om onze backoffice en systemen aan te passen zodat we individuele zorgdeskundigen kunnen inkopen, maar het is de moeite meer dan waard.’

Zelfstandig verpleegkundige
Zelfstandig verpleegkundige Betty van Dongen is tevreden. ‘Ik wil graag mijn eigen stempel drukken op de zorg die ik lever en vind persoonlijk contact met de cliënt zeer belangrijk. Ik werk samen met drie andere zzp’ers. Gezamenlijk kunnen we elkaars continuïteit waarborgen.’ 

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.