Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerstejaars oefenen op vrijwilligers

Eerstejaars hbo-v studenten in Deventer en Enschede worden drie dagen voor de leeuwen gegooid in het simulatieziekenhuis ‘Spitaal’.

Eerstejaars oefenen op vrijwilligers

 

Gedeeltes van de Saxion Hogescholen in Deventer en Enschede zijn volgende week ingericht als ziekenhuisafdeling, compleet met bedden en patiënten. De studenten van de opleiding verpleegkunde leren dan hoe het er in de werkelijkheid toegaat op een verpleegafdeling van een algemeen ziekenhuis.

‘Stoorzenders’
Ze worden aardig in het diepe gegooid, want ze krijgen te maken met vrijwilligers en ouderejaars studenten die bepaalde rollen spelen. Lastige patiënten en ongeduldige artsen horen daar natuurlijk ook bij. De hbo-v’ers krijgen tijdens de ‘behandeling’ natuurlijk ook te maken met ‘stoorzenders’ op de afdeling, zoals medewerkers van de röntgenafdeling, laboranten die bloed willen afnemen, de technische dienst of de schoonmaakdienst. Zo leren ze met alle disciplines binnen een ziekenhuis samen te werken. Het project is ook zeer leerzaam voor derde- en vierdejaarsstudenten. Zij begeleiden de eerstejaars, assisteren bij instructies of spelen voor afdelingshoofd.

Saxion Hogescholen organiseert ‘Spitaal’ al veertien jaar op de locatie Enschede. Het tweede simulatieziekenhuis in Deventer is dit jaar voor het eerst open.

Lees ook:
Hbo-v Saxion opent oefenziekenhuis
Iedere verpleegafdeling MCL nu leerafdeling

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.