Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Eisen voor de cao onderhandelingen VVT

Op 2 maart beginnen de cao-onderhandelingen voor de sector VVT weer. Wat eisen de vakbonden?

 

Eisen voor de cao onderhandelingen VVT

– Het salaris in de sector VVT moet op 1 maart met 2 procent omhoog;
– Een eindejaarsuitkering van 4 procent;
– De eindejaarsuitkering moet uiteindelijk uitmonden in een 13e maand;
– De werkgever de reiskosten gaan betalen, vinden de bonden, wat betekent dat de eigen bijdrage van €59,25 per maand wordt afgeschaft;
– De stagevergoeding voor de BOL- studenten moet voor een voltijdsstage van gemiddeld 4 dagen per week, met 25 euro omhoog;
– Aandacht voor werkgelegenheid, scholing, een persoonlijk budget voor levensfasebeleid en aandacht voor veiligheid;
– Een banenplan om jongeren de kans te bieden een volwaardige baan te verwerven in de VVT-sector.

De onderhandelingen voor een nieuwe cao starten op 2 maart.

NU’91

9 REACTIES

 1. Als het aan mij ligt gaan we investeren in jongeren, en gunnen we de ouderen de (voordelen) die er nog zijn. Jongeren moeten de kans kunnen krijgen om in de zorg te werken met o.a grote contracten, doorgroei mogelijkheden. Het is voor de jeugd niet meer interessant om in de zorg te werken, terecht natuurlijk. Met 24 u.p.w kun je nauwelijks rondkomen in deze tegenwoordige tijd. Daarnaast worden jongeren steeds vaker weg gepest door “Oude” rotten die beweren het beter te weten dan de kersverse schoolverlaters. Soms is wederzijds respect onder elkaar ver te zoeken, het afzeiken van elkaars werk, het niet luisteren , en het vervelende zorg imago maakt het werk er niet uitdagender op. Jongeren willen carriere maken, en kiezen niet voor dit soort beroepen. Zij kiezen voor
  een stabiele toekomst. Mijn stem gaat ook uit naar een partij die zich stevig inzet voor een positieve toekomst in de zorg.
  Mijn wensen:
  * Salaris wat gelijk staat aan de verantwoordelijkheden
  * Duidelijk takenpakket en beroepscode voor de V/V-er
  * Meer opleidings mogelijkheden om door te groeien
  * Reiskosten helemaal vergoeden
  * Grotere contracten bijv. 32+/36 Werkdagen van bijv.
  4 keer 8 uur. Afschraffen van gebroken diensten
  * Afschraffen van werkopdrachten. Prive is prive,
  werkgever dient zijn zaken in orde te hebben. Anders
  de te werken werkopdrachten uit te betalen als 160%
  Zo kan ik nog wel door gaan. Het zijn een boel wensen, maar dat mogen we absoluut wensen, en sterker nog eisen. In vergelijking met vele andere beroepen zijn wij nog steeds de underdog.

 2. Lees alle reacties
 3. zeker de 55+ regeling hangt mij en vele ouderen om onze nek zelf even mogen ruiken eraan wordt in september 58 jaar werk 50% en heb nu steeds meer de druk om weer wekenden avonden te moeten gaan werken.
  door colega`s wel begrip maar je hebt eigenlijk geen poot om op te staan en wat zie de laatste poot wordt ook nog weggezaagd door de werkgever. hoezo ouderen aan het werk houden.
  graag weer wat lucht voor ons. Kan je het aan prima maar ik wil moet werken om te leven maar voel wel mijn leeftijd steeds meer drukken met wat meer rust zoals dat was met de 55+ regelingkon ik met plezier jaren volhouden nu twijfel ik.
  dus onderhandelaars kom op voor ons ouderen die VAN 17 JAAR AL WERKEN IN DE ZORG.maak het mogelijk dat wij blijven als bijv.Senior verpl/verz.

 4. Als de zorgsector meer personeel in dienst wil blijven houden, of mensen willen aantrekken, zorg er dan voor dat de contracten groter worden. Aan o-uren contract. Flexcontract heb je weinig aan als je jong bent of alleenstaande bent. Hiervan kun je niet rondkomen, of men moet er voor zorgen dat salaris veel hoger word. 2 maart zijn er onderhandelingen heb ik begrepen. Ik hoop dan ook dat ik na mijn opleiding van 2 jaar en de baangarantie die er op volgt van 1 jaar, mij in 2014 welveel meer perspectief geeft, anders zal ik ook weer uit moeten kijken naar iets anders. Maar ik ga eerst voor opleiding en ik hoop dat na mijn opleiding alles er beter voor komt te staan?

 5. Een voldaan gevoel als ik heb gewerkt doordat ik heb kunnen doen wat er volgens mijn contract van mij verwacht kan worden vind ik een goede arbeids voorwaarde, hier kan ik helaas niet aan voldoen. Hoewel ik en de bewoner hier beide recht op hebben. Dit frustreerd mij. Hierdoor wordt de bewoner de nodige zorg ontnomen. Is er in sprake van bewoners mishandeling. Hierdoor mis ik het plezier in mijn werk. Dit wil ik terug, voordat ik en (met mij meerdere zorgverlenrs) besluit het bijltje erbij neer te gooien. Wat ertoe zal leiden dat er nog moeilijker aan personeel te komen is.

 6. Als ik kijk wat de werkgevers willen: geen loonsverhoging, OR toeslag wijzigen, geen 55+ uren meer en geen vrijstelling voor nachtdiensten van 55+. Nou als ze personeel in de zorg willen houden en krijgen zullen ze wel met andere voorwaarden moeten komen anders kunnen ze straks zelf het werk doen, maar ja daar hebben zij een topsalaris voor.

 7. Pffff, wat te denken van grotere contracten!? Wie kan er nou zijn huur,gas,water en licht betalen van 16 upw werken volgens contract!?
  Heb je de boodschappen nog geen eens!
  Laat die stagevergoeding maar afgeschaft worden want in krappe tijden zorgt dat er voor dat instellingen liever geen stagiares nemen, of worden ze juist gezien als handig en goedkoop en staan ze als volledig ingepland ipv boventallig!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.