Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Enquête: kun jij veilig werken in de tweede coronagolf?

In de tweede coronagolf is de zorg beter voorbereid op covid-19. Zo zouden er genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) zijn. Nursing vraagt zich af of verpleegkundigen zich veilig achten in de PBM waarin ze volgens protocol moeten werken.
ic-verpleegkundige i.o. Debbie ten Kate en collega's
Debbie (rechts) en haar ic-collega's werken standaard met FFP2 mondneusmaskers. Ze zetten hun naam op het neusmondmasker.

Er komen steeds meer geluiden dat zorgverleners te allen tijde met FFP2-mondneusmaskers zouden moeten werken. Volgens de richtlijn van het RIVM is dat alleen nodig bij aerosolvormende handelingen, bijvoorbeeld bij het uitzuigen van een tracheacanule. Voor de overige handelingen zou een chirurgisch IIR-mondneusmasker voldoende bescherming bieden.

Nu de Britse variant van covid-19 ook in Nederland is geland, rijzen er vragen over het gebruik van de mondneusmaskers. In Duitsland moeten burgers in bepaalde deelstaten in openbare gebouwen en het openbaar vervoer zelfs een FFP2-mondneusmasker dragen.

De redactie van Nursing vraagt zich af hoe verpleegkundigen over deze kwestie denken. Laat het ons weten en vul de enquête in. Het kan geheel anoniem en duurt maar 5 minuten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.