Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties41

Er kan gestemd worden!

Cathelijn de Haan, Jip Lubberink en Yfke Nawijn vormen de top drie in de verkiezing Nursing Verpleegkundige van het Jaar. Stemmen maar!
Er kan gestemd worden!

Om het grote jury-cliché eens uit de kast te halen: wat was het moeilijk. De redactie zag zoveel inzendingen voorbij komen dat het haast een onmogelijke klus leek er maar drie uit te kiezen. Maar het is gelukt!

Voorstellen
Hieronder zie je de drie genomineerden met naast hun foto een linkje naar een persoonlijke pagina. Hier vind je meer informatie over de kandidaat, inclusief een voorstelfilmpje! Op basis daarvan kun je beslissen naar wie je stem uitgaat.

Verrassing
Volgende week woensdag zal de stemming worden gesloten en zal duidelijk zijn wie de nummer één is. Hij of zij mag zich dus Verpleegkundige van het Jaar 2009 noemen. Wat voor prijs hij of zij in de wacht sleept, is nog een verrassing.

De top drie:

Cathelijn de Haan (29) is verpleegkundige op de afdeling chirurgie in het Diakonessenhuis te Utrecht.

Lees verder voor de motivatie van Cathelijn én bekijk haar voorstelfilmpje.

Jip Lubberink (25) – senior verpleegkundige op de afdeling mdl/palliatieve zorg in het Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg te Amersfoort.

Lees verder voor de motivatie van Jip én bekijk zijn voorstelfilmpje.

Yfke Nawijn (37) – verpleegkundige op afdeling neurologie, De Vogellanden, centrum voor revalidatie te Zwolle.

Lees verder voor de motivatie van Yfke én bekijk haar voorstelfilmpje!

41 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Je vraagt je af 0f de tegenkandidaten van jou kandidaat wel echte kwaliteiten in huis hebben om genomineerd te worden als beste verpleegkundige van het Jaar. En je denkt dat het teveel om vriendjes maken gaat en een leuke lach? Dan vraag ik me toch echt af, hoe ken je de drie kandidaten zo goed en de motivaties van de stemmers!? Misschien gaan de stemmers toch wel voor de echte kwaliteit op de werkvloer en niet voor een publicatie in de vakbladen. Terwijl je niet eens weet of de andere kandidaten dat wel of niet gedaan hebben.
  Misschien gaan de stemmers wel voor de echte beste collega waar je altijd terecht kan, die altijd geduld, empatie, je nooit zal veroordelen, niet beterwetend met je omgaat.
  Dat zijn de kwaliteiten waar de stemmers voor gaan, en dat blijkt wel uit de tussenuitslagen.

 3. Het is natuurlijk erg collegiaal om een leuke collega te nomineren omdat hij en zij vriendelijk is en mee kunt lachen maar sorry, dat is toch niet genoeg om te winnen. Hebben zij ook artikelen in verpleegkundige vakbladen gepubliceerd? Zijn zij ook genomineerd door het CNV? Nee, Yfke gaat veel verder dan de tegenkandidaten. Volgens mij gaat het bij de tegenkandidaten teveel om vriendjes en vriendinnetjes zijn van elkaar ipv de echte kwaliteiten die je hebt als je genomineerd wordt. Dus kies voor kwaliteit en daarom Yfke. Want zonder kwaliteit vind ik dat je geen verpleegkundige van het jaar kunt zijn…

 4. alle verpleegkundigen verdienen een nominatie, maar mijn stem gaat naar de breedst inzetbare, die naast haar verpleegrol ook raadsvrouw, vertrouwenspersoon, bezigheidstherapeut, ergo en fysiotherapeut is: de revalidatieverpleegkundige Yfke

 5. Hoewel het duidelijk alledrie kanjers van verpleegkundigen zijn, is Yfke voor mij duidelijk de winnaar. Juist omdat zij niet alleen binnen haar eigen werkkring bezig is met de professionalisering van het verpleegkundig beroep, maar dit ook doet op allerlei niveaus buiten haar directe werkkring. Yfke, succes!

 6. Jip is goed op de hoogte van wat er speelt in den lande. Dit kan hij ook goed vertalen naar de afdelingen. In de rol van senior verpleegkundige is hij enthousiasmerend en gedreven en stelt het belang van de afdeling en het team voorop. In de periode dat hij deze functie heeft is er al veel ten positieve veranderd. Jip heeft zich hiervoor ten volle ingezet.

 7. Ik stem op Jip omdat hij een super leuke en goede verpleegkundige/werkbegeleider is! Er valt veel van Jip te leren, ook heeft hij steeds weer een nieuwe stimulans voor je. Hij heeft hart voor de patienten en let goed op het niveau op de afdeling of hoe dat verbeterd kan worden! De verpleegkundige van het jaar dus!!

 8. Ook ik heb natuurlijk gestemd op Cathelijn de Haan. Zij is wat mij betreft een echte verpleegkundige die zich met hart en ziel geroepen weet tot dit bijzondere vak. Zij weet van heel nabij wat het betekent wat ziek zijn is. Dus wat mij betreft is er nu al een winnaar!
  Stem dus op Cathelijn uit “Termei”!
  Jelte Alma
  Ameide

 9. Rianne Kamphorst 06-04-09 – 05:31
  Ik heb net gestemd op Cathelijn. Zij is wat mij betreft dé verpleegkundige van het jaar!
  Cathelijn heeft hart voor het vak, hart voor haar patiënten en hart voor haar collega’s! Elke dag zet zij zich voor 100% in voor de patiënten. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de stem en visie van verpleegkundigen binnen de organisatie wordt gehoord!
  Dus stem op Cathelijn!
  Rianne Kamphorst

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.