Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC betaalt voor vermijdbare fout

De ouders van Joyce Rebecca de Kruijf, bij wie door een fout van het Erasmus MC hersenschade ontstond, krijgen meer dan een miljoen euro schadevergoeding van het ziekenhuis. Het heeft twaalf jaar geduurd om dit te bereiken.

Joyce Rebecca werd op 7 november 1999 geboren in het Sophia Kinder Ziekenhuis. Te vroeg, maar wel gezond. Ze had zuurstof nodig en kreeg dat via een slangetje toegediend. Er ging iets mis, waardoor blijvende hersenschade ontstond. Sindsdien is er een lange juridische strijd gevoerd of dat de schuld van het ziekenhuis was of niet.

 

Complicatie of medische fout

Het ErasmusMC spreekt van een complicatie. “Dat het slangetje hersenschade heeft aangericht is duidelijk, alleen hoe dat gebeurd is, is nog altijd niet bekend”, zegt bestuursvoorzitter Hans Büller. Vader Johan de Kruijf spreekt van een medische fout. In 2010 oordeelt de rechter in hoger beroep dat het een medisch vermijdbare fout was van het ErasmusMC. Onlangs zijn beide partijen een schadebedrag overeengekomen. Afgesproken is het exacte bedrag niet te noemen.

 

Bron: rijnmond.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.