Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties22

Even voorstellen: Jip Lubberink

Jip Lubberink (25) is senior verpleegkundige op de afdeling mdl/palliatieve zorg in het Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg te Amersfoort.
Even voorstellen: Jip Lubberink

Movatie Jip:
‘Jip is erg actief, zit vol humor weet overal het zonnetje te laten schijnen, hoe bedompt de sfeer ook is’, schrijft Jips collega Els. De 25-jarige senior verpleegkundige mag dan wel het zonnetje in huis zijn en dol zijn op zijn vak, hij blijft professioneel. Buiten zijn primaire rol als senior verpleegkundige geeft hij bijvoorbeeld regelmatig casuïstiekbesprekingen bij het Amersfoortse hospice. In zijn vakantie ging hij een week als vrijwilliger met reumapatiënten naar Texel.

In het ziekenhuis is hij een continue vraagbaak voor zijn collega’s, leerlingen en artsen, want: ‘Jip, die weet het wel.’ Ook maakt Jip zich sterk voor de professionalisering van zijn beroep. Omdat hij graag ziet dat iedereen zich optimaal ontwikkelt, houdt hij nauwlettend in de gaten of én wat zijn collega’s doen aan deskundigheidsbevordering. Ook is hij een ster in het motiveren en coachen van zowel collega’s als leerlingen. Zélf laten nadenken en uitdagen is daarbij zijn motto. ‘Iemand die erg competent is willen we natuurlijk graag houden om de best mogelijke zorg te bieden. Zo iemand moet je dus blijven prikkelen, anders zijn ze zo verdwenen om iets nóg spannenders te gaan doen.’

Bekijk hier hoe Jip zichzelf voorstelt en breng je stem uit op de poll hiernaast!

Tekst en beeld: Nienke Berends
Montage: Alexia Hageman

22 REACTIES

 1. Eey jip,
  Voor mij ben jij egt de verpleegkundige van het jaar, Toen ik in november 2008 in het ziekenhuis lag liet je me vaak lachen. Jij bent gewoon super. Ik kwam erachter dat je mee deed vanmiddga in het elizabeth ziekenhuis. Ik dacht ik ga meteen op Jip stemmen want hij moet winnen.
  Jip bedankt dat je me steeds liet lacxhen en me vrolijk maakte in het ziekenhuis.
  Groetjes,
  Maxime

 2. Lees alle reacties
 3. Heeey Jip!!
  Bedankt dat je 2 jaar geleden zo goed voor mijn vader hebt gezorgt! hij heeft het nog erg vaak over jou, en de goede zorg van de hele afdeling!
  Mijn stem heb je, en ik hoop zeker dat jij gaat winnen, want je verdient het!!
  Succes, Groeten Sander!

 4. Dag Jip,
  Wij als familie willen je heel hartelijk bedanken voor de begeleiding die wij kregen bij het overlijden van onze moeder mevr. van Dijkhuizen op dinsdag 7 april j.l.
  Voor ons ben je verpleegkundige van het jaar.
  Vriendelijke groet Gerrie van de Vis en familie

 5. Jip, met plezier breng ik mijn stem op jou uit. Je hebt het verdiend om verpleegkundige van het jaar te worden, door je betrokkenheid in het ontwikkelen van kwaliteit van zorg op onze afdeling en binnen ons ziekenhuis. Je bent een enthousiast en een inspirerend voorbeeld voor je collegae en voor onze leerlingen. Problemen zie jij als een uitdaging en je gaat er op een professionele manier mee om. Boven alles sta jij voor het leveren van deskundige zorg aan patienten in een gastvrije omgeving.

 6. Jip is een (senior)verpleegkundige uit duizenden:vakkundig, professioneel, inspirerend, vrolijk en betrokken. Hij is een kanjer in de directe patientenzorg, maar hij zet zich ook afdelingsoverstijgend in voor kwaliteit en ontwikkeling. Ik vind het echt super dat hij mijn collega is en ben ook trots op deze (terechte)nominatie! Jip, voor mij ben je goud waard!!
  Minke

 7. Jip is een (senior)verpleegkundige uit duizenden:vakkundig, professioneel, inspirerend, vrolijk en betrokken. Hij is een kanjer in de directe patientenzorg, maar hij zet zich ook afdelingsoverstijgend in voor kwaliteit en ontwikkeling. Ik vind het echt super dat hij mijn collega is en ben ook trots op deze (terechte)nominatie! Jip, voor mij ben je goud waard!!
  Minke

 8. STEM OP JIP.
  Jip is voor mij de verpleegkundige van het jaar. Er valt goed met hem te overleggen en hij staat altijd klaar voor al je vragen en helpt( stuurd) je met het zoeken van oplossingen bij problemen. Bij problemen met de personele bezetting weet Jip je zo te stimuleren dat je met een glimlacht je schouders onder de te verrichten taken zet.
  gr Annemieke
  afdelingssecretaresse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.