Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties21

Even voorstellen: Yfke Nawijn

Yfke Nawijn (37) is verpleegkundige op afdeling neurologie, De Vogellanden, centrum voor revalidatie te Zwolle.
Even voorstellen: Yfke Nawijn

Motivatie Yfke:
‘Yfke doet de 5e rol van de verpleegkundige eer aan, zet zich werkoverstijgend in, kent de laatste ontwikkelingen en bezoekt diverse symposia’, schrijft collega Daniëlle. Yfke zet zich al acht jaar in als secretaris binnen de commissie Ethiek van CNV Publieke Zaak en is een sterke voortrekker van projecten op het gebied van ethiek. Namens de commissie neemt Yfke deel aan het moreel beraad bij VWS, aan de commissie Ethiek van V&VN, beheert www.zorgethiek.nl, is voorzitter van CNV Verzorging en Verpleging en neemt deel aan het netwerk Zorgethiek In de Praktijk. Collega Danielle: ‘Yfke is een duizendpoot die met volle inzet gaat voor professionaliteit en menselijke maat binnen de zorg. Ze draagt keer op keer belangrijke zaken aan en weet mensen te motiveren om de trots op hun beroep hoog in het vaandel te houden.’

Bekijk hier hoe Yfke zich aan je voorstelt en breng je stem uit op de poll hiernaast!

Tekst en beeld: Nienke Berends
Montage: Alexia Hageman

21 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Ik ben op zoek naar een goede, oude vriendin, die ook Yfke Nawijn heet.Ze woonde vroeger in Sneek en was werkzaam in het onderwijs. Is dat soms een tante van je? Mag ik haar e-mailadres om weer contact te zoeken?Groeten van Ank Vermeule-Walinga

 3. Yfke is niet alleen een topper in haar dagelijkse werk in het revalidatiecentrum. Zij begeleidt in haar schaarse vrije tijd ook nog vakantiereizen met gehandicapte mensen en zet ook hier haar verpleegkundige kwaliteiten in. Ze heeft bij onze organisatie in de loop der jaren al 11 reizen begeleid en wel op een uitstekende manier!

 4. Ik ken Yfke niet als verpleegkundige, maar in een andere vrijwilligersrol. ook hierin is ze een duizendpoot en weet anderen te motiveren. Niet door haar wil op te leggen, maar rustig mensen en kinderen te motiveren. Voor mij is Yfke de winnares!

 5. Yfke is de verpleegkundige van het jaar! Zondermeer! Yfke is een fijne collega waar je op kunt bouwen. Heeft goede ideeen en zorgt dat het revalidatieproces goed verloopt voor de revalidant.
  Een aantal jaren zit ik samen met haar in de redactie van het personeelsblad Reflex waar zij grote inzet en preciesie in toont!
  Stem op Yfke!

 6. Ik stem op Yfke omdat ze de verbinding legt tussen zorg en ethiek. En daarbij de aandacht vraagt voor de zorgethiek waarin verantwoordelijkheid, betrokkenheid en aandacht voor patienten/clienten belangerijke morele waarden zijn. En dat is uiteindelijk toch het hart van de zorg, nietwaar?
  Marie-Josee Smits (lid van het platform Zorgethiek in Praktijk).

 7. Yfke is gewoon simpelweg de verpleegkundige van het jaar. Ik heb tijdens mijn opleiding veel van haar kunnen leren en nu een aantal jaren later werken we goed samen en is zij een duizendpoot met veel kwaliteiten!
  Ethiek in de zorg is wel haar kindje binnen de Vogellanden, het revalidatiecentrum. Zij maakt haar collegaverpleegkubdigen attent en bewust maar met ons ook andere disciplines. Ook artikelen zijn onder haar naam verschenen.
  Ook is zij één van de aanspreekpunten als het om de vakbond gaat. Binnen het CNV kan ze haar overstijgende kwaliteiten ontwikkelen en uitvoeren.
  Maar ondanks dat; ze heeft en blijft oog houden voor de zorgvrager. Daar waar het vak van verpleegkundige ook begint. En ze zal zich blijven inzetten om die zorgvragergerichte zorg steeds beter te krijgen.

 8. Yfke is voor mij de verpleegkundige van het jaar. Binnen de vogellanden is zij een zeer fijne collega die ook veel oog heeft voor overstijgende taken.
  Aan veel werkgroepen en projecten draagt zij haar steentje bij, en dat zowel voor de vakgroep verpleging als voor het revalidatiecentrum. Daarnaast is zij al jaren actief binnen de CNV. Volg mij en stem op haar

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.