Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Extraatje voor verpleegkundigen op Dag van de Verpleging

Op 12 mei is het de Dag van de verpleging. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat De DAG voor het eerst werd gevierd. Een dag waarop we even stil staan bij het belang van het beroep. En een dag waarop iedereen die dat mooie beroep uitoefent, best even in het zonnetje gezet mag worden! Daarom heeft TvZ een klein extraatje voor je.
Dag van de verpleging 50 jaar

Hieronder kun je de TvZ-special  ’50 jaar Dag van de Verpleging’ downloaden, met daarin een selectie van artikelen over dit onderwerp. Hoe is de Dag van de Verpleging eigenlijk ontstaan? Wist je dat er een eigen vlag en een lied bij horen? En: is zo’n dag eigenlijk nog wel ‘nodig’? Of is het inmiddels niet meer dan een dag voor een gebakje van de zaak?
TvZ maakte, als brontosaurus van de verpleegkundige vakbladen (jaargang 124!), alle Dagen van de Verpleging mee en zet de ins en outs voor je op een rijtje.

2 REACTIES

  1. Dank voor de aandacht en de attentie.
    In de thuiszorg wordt er bij ons geen aandacht besteed aan deze memorabele dag. De dag van de thuiszorg schijnt 26 september te zijn. Waar komt die vandaan?
    Dag van de verpleging!!! En niet van de ‘zorg’, wij zijn VERPLEEGKUNDIGEN, ben en blijf trots op je vak en op jezelf, ondanks alle bezuinigingen en veranderingen. En solidair!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.