Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Familienet nu ook voor mantelzorgers thuis

Mantelzorgers kunnen vanaf nu ook rechtstreeks een pagina op Familienet openen, in plaats van alleen via een zorginstelling. Dat biedt dus kansen voor mantelzorgers thuis.
Familienet is een soort Facebook
Familienet is een soort Facebook

Dat meldt directeur Maarten Bloemink van Familienet. Hij richtte Familienet een paar jaar geleden op samen met zijn broer, toen hun dementerende moeder in een verpleeghuis woonde. ‘Wij kregen steeds vaker de vraag of we Familienet ook buiten de zorginstelling konden aanbieden,’ vertelt Maarten Bloemink. De huidige trend is immers dat cliënten steeds langer thuis blijven wonen met hulp van mantelzorgers. Ook voor hen kan Familienet een uitkomst zijn. ‘We hopen dat onze particuliere versie van Familienet net zo wordt gewaardeerd.’

8 tips bij de begeleiding van mantelzorgers. Lees meer>>>

Mantelzorgers en zorgprofessionals

Familienet is een soort Facebook, maar dan toegespitst op mantelzorgers die met elkaar en met verpleegkundigen en verzorgenden willen communiceren. Betrokken mantelzorgers kunnen er taken verdelen, overleggen, een agenda bijhouden en informatie delen. ‘Mantelzorg wordt zo denk ik ook gemakkelijker,’ aldus Maarten Bloemink. ‘Wie maait het gras, wie brengt moeder naar de huisarts? Dat regel je samen op Familienet. Maar ook foto’s en video’s over het dagelijks leven spelen een belangrijke rol.’

Familienet bestaat al sinds 2006 en wordt in meer dan 500 zorginstellingen in Nederland en België gebruikt. Uiteraard zijn de pagina’s goed beveiligd. Wil je een particuliere pagina openen, dan kost dat – na 30 dagen gratis proberen – 4,95 per maand.

‘Laat mantelzorgers meehelpen in de zorg!’ Lees meer>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.