Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Farmaceut lanceert pil tegen longkanker

Het farmaceutische bedrijf AstraZeneca lanceert maandag 1 februari 2010 in Nederland een pil waarmee een bepaalde vorm van longkanker kan worden onderdrukt. Het gaat om een vorm van de ziekte die jaarlijks zo'n duizend Nederlanders treft en die met een test aan te tonen is.
Farmaceut lanceert pil tegen longkanker

Deze patiënten hoeven voor de nieuwe behandeling niet meer naar het ziekenhuis voor chemotherapie, maar kunnen thuis een pil slikken. Amerikaanse onderzoekers publiceerden recent over de nieuwe behandelmethode in het gezaghebbende medische tijdschrift New England Journal of Medicine. Nederland is één van de eerste Europese landen waar het nieuwe middel wordt vergoed, zo meldt AstraZeneca zondag.
Patiënten testen op mutatie longkanker
‘Het is belangrijk dat longkankerpatiënten meteen na de diagnose op deze mutatie worden getest’, stelt longarts Egbert Smit van het VU Medisch Centrum. Volgens hem gaat het om ongeveer 15 procent van alle patiënten met longkanker. ‘Patiënten met deze vorm van longkanker hebben een gunstiger prognose en hebben baat bij een andere behandeling dan chemotherapie.’

Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.