Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Feest rondom Dag van de Verpleging

Vandaag is het 12 mei: de internationale Dag van de Verpleging. Op deze geboortedag van Florence Nightingale wordt in instellingen van alles georganiseerd.
Feest rondom Dag van de Verpleging

‘Nurses Leading Care Innovations’ is dit jaar het thema van de International Nurses Day van ICN. V&VN haakt aan met ‘Verpleegkundigen aan de leiding bij zorginnovaties’.

Cabaret
Ook sommige instellingen gaan in op dit thema. Zo krijgen verpleegkundigen van het Tilburgse St. Elizabeth Ziekenhuis een lunch aangeboden, geserveerd door het hoger management en de Raad van Bestuur. Tijdens die lunch wordt aan de hand van cabaret aandacht besteed aan zorginnovaties en actuele thema’s in de zorg.

Meehelpen
In veel zorginstellingen organiseren Zorgadviesraden (VAR’s) activiteiten. Ook V&VN is in diverse instellingen actief, andere instellingen krijgen vandaag hulp van vakbond NU’91. Zij helpen mee op de werkvloer om de werkdruk te verlichten en om activiteiten te organiseren voor de cliënten.

Massages
SEH-verpleegkundigen in het Amsterdamse OLVG mogen zichzelf helemaal gelukkig prijzen: zij krijgen massages, een schoonheidsbehandeling en een gezichtsanalyse, als dank voor hun inzet het hele jaar.

Evidence based
In het Bernhoven Ziekenhuis (in het Brabantse Oss en Veghel) worden voor aanvang van de dagdienst bij de hoofdingang kaartjes uitgedeeld om aandacht te vragen voor handelingen die niet-evidence based zijn. Tijdens de lunchpauze wordt in het personeelsrestaurant een vervolg gegeven aan de teksten die `s ochtends zijn uitgedeeld.

Bert Visscher
Met Nursing kon je met fikse korting naar een cabaretvoorstelling van Bert Visscher. Deze shows, die hij speciaal voor verpleegkundigen speelt, zullen vandaag en morgen te zien zijn in het Amsterdamse Theater Carré.

V&VN
Door: redactie Nursing

2 REACTIES

  1. In mijn ziekenhuis had de VAR een lunchbijeenkomst georganiseerd met als titel: marktwerking, een ver van mijn bed show?
    Van het verplegend personeel kon niemand naar die bijeenkomst. De bedbezetting met hoog complexe patienten liet dit niet toe. De patienten kregen een gebakje bij de koffie ter ere van onze feestdag, wij konden een bolletje ys halen mits je in kantooruren werkte. De maatschap zette ons wel in de bloemetjes.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.