Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Feetb@ck’ helpt bij herstel botbreuken

Het UMC Utrecht start een onderzoek naar ‘Feetb@ck’, een slim zooltje voor mensen met een gebroken been. Het zooltje bevat elektronische meetapparatuur en vertelt patiënten hoe ze hun been belasten. Dit moet de revalidatie versnellen.

Mensen met een gebroken been moeten het bot zo snel mogelijk weer belasten. Maar de belasting is moeilijk in te schatten. Revalidatiearts Herman Holtslag en traumachirurg Taco Blokhuis bedachten daarom een slim zooltje. Sensoren in het zooltje meten de kracht die de drager op zijn hiel zet. Het belastingspatroon wordt draadloos naar de draagbare ontvanger en een server gestuurd. Met die informatie kunnen patiënten hun been beter belasten en herstellen ze sneller.

 

Kostenbesparing
Bij vijftien patiënten met een gebroken been, enkel of voet is het UMC Utrecht onlangs een onderzoek gestart met het eerste prototype. Het onderzoek moet gegevens opleveren over de juiste belastingsnorm.

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.