Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Film over verhuizing naar zorginstelling

De nieuwe film 'Thuiskomen' schetst een realistisch beeld van de verhuizing van thuis naar een zorginstelling.

De korte film duurt 25 minuten en vertelt op realistische wijze het verhaal van Tom Hertog, die noodgedwongen naar een verzorgingshuis moet. Hij heeft een uitgesproken negatief beeld van zijn medebewoners en bekijkt zijn nieuwe wereld van bingo, bloemschikken en gezamenlijke maaltijden met grote argwaan. Het liefst blijft hij op zijn kamer met zijn eigen muziek, boeken en computer. Elke toenadering van anderen in het huis wijst hij af. Maar dan komt er een moment dat hij niet anders kan dan die anderen in zijn kamer en zijn leven toe te laten.

 

In gesprek met verzorgenden

De film is in september opgenomen in verzorgingshuis De Koperhorst in Amersfoort. De hoofdrollen worden vertolkt door Eric van der Donk (o.a. Oud Geld) en Wim van Rooij (o.a. De Nieuwe Comedie). Bij de film is een gesprekshandleiding bijgevoegd, om een activiteit te organiseren in de zorginstelling. Na de film kunnen bewoners en verzorgenden met elkaar in gesprek gesprek gaan. De film is voor € 19.95 te bestellen via http://www.thuiskomendefilm.nl/.

 

Klik hier voor prachtige fragmenten uit de film

 

Bron: Nachtzon Media Hilversum

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.